Vallen

Vallen voor je zeilboot in verschillende diktes en te bestellen per strekkende meter. Bij Kuipers Nautic vind je een ruim aanbod polyester en dyneema vallen. Dyneema vallen hebben als voordeel dat ze nagenoeg niet rekken en een extra hoge breeksterkte hebben. Wanneer een beetje rek op de val voor jou geen probleem is, dan kan je ook kiezen voor polyester. Wanneer je voor dyneema kiest dan mag de zeilval doorgaans ook dunner zijn.


14 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

 • Rooster 6mm AllSpec PRO

  De Rooster 6mm Allspec Pro is een lijn met een SK78 dyneema kern van 4mm dik met daaromheen een polyester mantel. De lijn is te splitsen en te verjongen. De lijn heeft een breekkracht van 1910kg.

  Meer Informatie
  € 4,50

 • Rooster 4mm AllSpec PRO

  De Rooster 4mm Allspec Pro is een lijn met een SK78 dyneema kern van 2.5mm dik met daaromheen een polyester mantel. De lijn is te splitsen en te verjongen. De lijn heeft een breekkracht van 490kg.

  Meer Informatie
  € 2,69

 • 4mm dyneema met mantel

  Deze 4mm dyneema lijn met mantel is ideaal om te gebruiken als val of als trimlijn. Met name daar waar een hoge breeksterkte en minimale rek gewenst is. De lijn is voorzien van een polyester mantel die de dyneema kern beschermt tegen UV en een goede grip biedt in klemmen.

  Meer Informatie
  € 1,10

 • 4mm polyester met mantel

  Deze 4mm polyester lijn is te gebruiken voor systemen waarbij de belasting lager is dan 350kg. De trimlijn bestaat uit een polyester kern met daar omheen een gevlochten polyester mantel. De maximale rek van de lijn is 5%.

  Meer Informatie
  € 0,70

 • Rooster 4mm Halitec

  Rooster 4mm Halitec is de ultieme val voor de kleinere open zeilboten. De lijn heeft een 16-voudig gevlochten mantel van Technora/Polyester welke extra slijtvast is en een voorgerekte 12-voudig gevlochten Dyneema SK78 kern. Indien gewenst kan de lijn worden verjongd.

  Meer Informatie
  € 2,65

 • 5mm volledig dyneema

  Deze 5mm dyneema lijn heeft een breeksterkte van 2500kg. Deze hoge breeksterkte en een minimale rek maken deze lijn erg geschikt voor systemen waar hoge krachten op komen te staan zoals bijvoorbeeld een neerhouder. 5mm dyneema is ook te gebruiken ter vervanging van staaldraad. De lijn is voorzien van een polyurethaan coating en daarmee UV bestendig. De lijn neemt geen water op, blijft drijven en is eenvoudig te splitsen.
  Prijs per meter

  Meer Informatie
  € 2,95

 • 5mm polyester met mantel

  Deze 5mm polyester lijn is met name geschikt om te gebruiken als trimlijn. De lijn bestaat uit een polyester kern met daaromheen een gevlochten polyester mantel. De lijn heeft goede grip in klemmen.

  Meer Informatie
  € 0,85

 • 5mm dyneema met mantel

  Deze 5mm dyneema lijn is onder andere te gebruiken als val en als trimlijn. De lijn bestaat uit een gevlochten dyneema kern met daar omheen een gevlochten polyester mantel. De lijn rekt nagenoeg niet en is te belasten tot 900kg. De lijn weegt slechts 15 gram per meter, heeft een goede grip in klemmen en neemt minimaal water op.

  Meer Informatie
  € 1,50

 • 6mm volledig dyneema

  Deze voorgerekte 6mm dyneema lijn heeft een breeksterkte van 3500kg en is daarmee geschikt om te gebruiken voor systemen waar hoge krachten op komen te staan. Ook is de lijn te gebruiken ter vervanging van staaldraad. De lijn rekt nagenoeg niet, is voorzien van een polyurethaan coating en neemt geen water op.
  Prijs per meter

  Meer Informatie
  € 4,25

 • 6mm polyester met mantel

  Deze 6mm polyester lijn bestaat uit een polyester kern met daar omheen een gevlochten polyester mantel. De lijn is te belasten tot 820kg en heeft een goede grip in klemmen.

  Meer Informatie
  € 1,25

 • 8mm volledig dyneema

  Deze voorgerekte 8mm dyneema lijn heeft een breeksterkte van 6200kg en is daarmee geschikt om te gebruiken voor systemen waar hoge krachten op komen te staan. Ook is de lijn te gebruiken ter vervanging van staaldraad. De lijn rekt nagenoeg niet, is voorzien van een polyurethaan coating en neemt geen water op.
  Prijs per meter

  Meer Informatie
  € 4,95

 • 8mm polyester met mantel

  Deze 8mm polyester lijn is geschikt om te gebruiken als grootschoot of fokkeschoot in open zeilboten en als val en trimlijn op zeiljachten. De lijn bestaat uit een polyester kern met daar omheen een gevlochten polyester mantel.

  Meer Informatie
  € 1,45

 • 8mm dyneema met mantel

  Deze 8mm dyneema lijn met polyester mantel heeft een minimale rek en is ideaal om te gebruiken als schoot op open zeilboten en als val op zeiljachten. Wanneer de lijn met 1050kg wordt belast is de rek nog geen 1%. De lijn heeft een breekkracht van 3500kg.

  Meer Informatie
  € 4,75

 • 10mm polyester met mantel

  Deze 10mm polyester lijn bestaat uit een polyester kern met daar omheen een gevlochten polyester mantel. Onder andere te gebruiken als grootschoot. De lijn heeft een breeksterkte van 1950kg en heeft een goede grip in klemmen.

  Meer Informatie
  € 1,95

14 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst