Fell Marine

In een wereld waar elektronica ons omringt, is het bijna ongelofelijk dat de bijna iedereen nog een standaard dodemanskoord gebruikt. MOB+ van Fell Marine is een elektronisch gestuurde, draadloos MOB systeem die op boten tot 12m kan worden gebruikt.


Een standaard dodemanskoord beperkt je waardoor veel watersporters kiezen om het dodemanskoord af te doen. Met MOB + Wireless Man OverBoard-systeem herwin je de vrijheid zonder de veiligheid te verliezen.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Algemene informatie over het systeem

Terwijl je aan boord van je boot stapt, druk je op de xFOB om verbinding te maken met de xHUB. Een groen lampje en een audiosignaal bevestigen de verbinding en de motor kan worden gestart. Mocht je in het water vallen, dan stopt de motor direct. Dit wordt veroorzaakt doordat de xFob onder water is of zich op meer dan 15m van de xHUB bevindt. 6 seconden na het uitschakelen kunnen passagiers de motor opnieuw starten om de persoon in het water te redden. Druk bij het verlaten van de boot eenmaal op de xFOB om de verbinding te verbreken.


Er kunnen maximaal 20 xFOB's per xHUB worden opgeslagen. Koppel je er meer dan 20, dan worden, worden de eerste die zijn gekoppeld, verwijderd. Er kunnen maximaal vier xFOB's tegelijkertijd op de xHUB worden aangesloten, waarbij de xFOB voor de stuurman de motor stopt bij een MOB situatie en de overige xFOB's voor de passagiers het alarm inschakelen bij een MOB situatie.

© 2023 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.