Ruilen & retourneren

14 dagen zichttermijn

Je kunt artikelen zowel ruilen als retourneren binnen een zichttermijn van 14 dagen. De bedenktijd begint op het moment dat de bestelling is afgeleverd.

Gedurende de bedenktijd kun je beoordelen of de artikelen aan je wensen voldoen, net zoals je dat in een winkel zou doen. Artikelen mogen worden gepast, maar niet in gebruik worden genomen. Wanneer het nodig is om een verpakking te openen om zo het artikel beter te kunnen bekijken mag je dit doen zolang het maar netjes gebeurt.


Een bestelling terugsturen

Bij het volledig retourneren van de bestelling kun je de zending zelf gefrankeerd terugsturen naar onderstaand adres. Bij volledig retourneren hoef je geen e-mail naar ons te sturen.


Een bestelling ruilen of deels terugsturen

Wil je tijdens de zichttermijn iets ruilen of een deel terugsturen en je behoud 35,- of meer (excl. verzendkosten), dan kun je gebruik maken van onze gratis ruilservice. Je stuurt dan een e-mail (alleen bij ruilen/ deel terugsturen bij behoud van >35) naar info@kuipersnautic.nl met het verzoek om een verzendlabel. In de e-mail geef je aan wat je terug wilt sturen en waar je het eventueel voor wilt ruilen.


Let op: Om onnodige extra zendingen te voorkomen sturen wij maximaal 1 verzendlabel voor ruilen/ deel terugsturen per 30 dagen. Om te voorkomen dat zendingen worden teruggestuurd waarbij de verzendkosten hoger of vergelijkbaar zijn aan de waarde van de zending, kunnen zendingen met een waarde van <10 euro niet op onze kosten worden teruggestuurd.


Ons retouradres

Kuipers Nautic
Havenstraat 83
1948NP Beverwijk


Vergeet niet het ordernummer of het factuurnummer mee te sturen, zodat we weten van wie de zending afkomstig is. Dit kun je doen door de factuur uit te printen en mee te sturen of het ordernummer/factuurnummer op een briefje te noteren.Veel gestelde vragen & extra informatie over ruilen en retourneren

Kan ik de artikelen waar ik voor wil ruilen alvast bestellen, zodat ik ze sneller in huis heb?

In geval van tijdnood kun je alvast een andere artikelen laten opsturen door deze via de website te bestellen. Wanneer de ruilservice van toepassing is, dan heeft dit geen invloed op de situatie. Eventuele verzendkosten die onterecht berekend worden via de webshop zullen achteraf worden verrekend.

Heb je geen haast, dan kan je eerst de artikelen die je niet gaat houden terugsturen en zullen wij na ontvangst de nieuwe artikelen opsturen.

Hier moet je op letten bij het terugsturen van een pakket

1. Verpak de artikelen netjes. Bij voorkeur op dezelfde manier als hoe je deze van ons hebt ontvangen.

2. Vergeet niet om het factuur- of ordernummer mee te sturen, zodat we weten van wie het pakket afkomstig is.

3. Vraag als je zelf een zending terugstuurt bij het afleverpunt het verzendbewijs en bewaar deze goed voor het geval het pakket per ongeluk vermist raakt.

Grote (>175cm) en zware (>30kg) artikelen zijn uitgesloten van de gratis ruilservice

Sommige artikelen die niet met onze standaard vervoerder worden verzonden vanwege hun formaat of gewicht zijn uitgesloten van de ruilservice. Bij artikelen die zijn uitgesloten van de ruilservice wordt dit op de productpagina aangegeven.

Waar kan ik een bestelling terugsturen?

Wanneer een zending met de ruilservice kan worden teruggestuurd, dan ontvang je samen met het verzendlabel instructies over het terugsturen en een link naar de dichtstbijzijndste afleverlocatie.

Wanneer je niet in aanmerking komt voor de ruilservice, dan kun je de zending zelf terugsturen met een vervoerder naar keuze.

Per ongeluk een zending teruggestuurd met een verzendlabel waar je geen recht op had?

Kies je er in eerste instantie voor om met een verzendlabel van Kuipers Nautic retour te sturen, maar houd je uiteindelijk toch voor minder dan 35 euro dan verrekenen we het verzendtarief van €6.50 voor het gebruikte verzendlabel.

Ruilen en retourneren buiten zichttermijn

Retourneren buiten de zichttermijn is niet mogelijk. Ruilen binnen 60 dagen voor artikelen met eenzelfde waarde of hoger, is in de meeste gevallen geen probleem. Wil je buiten de zichttermijn artikelen omruilen, stuur dan even een e-mail naar info@kuipersnautic.nl.

Verzendkosten bij volledig retourneren

Wanneer je binnen de bedenktermijn een volledige zending retour stuurt en niet ruilt voor andere artikelen, dan zijn alleen de verzendkosten van het terugsturen voor eigen rekening. Zodra de artikelen in nieuwstaat door ons zijn ontvangen, zal het volledige aankoopbedrag inclusief eventueel bij de bestelling berekende verzendkosten worden terug overgemaakt.

Verzendkosten bij deels retourneren

Wanneer je een deel van je bestelling terugstuurt en voldoet aan de voorwaarden om een verzendlabel op te kunnen vragen, dan is terugsturen gratis. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor gratis terugsturen, dan is terugsturen voor eigen rekening.

Zodra de artikelen in nieuwstaat door ons zijn ontvangen, zal het aankoopbedrag van de teruggestuurde artikelen terug overgemaakt worden.

Verzendkosten bij ruilen

Wanneer je artikelen ruilt en voldoet aan de voorwaarden om een verzendlabel op te kunnen vragen, dan is terugsturen gratis. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor gratis te kunnen ruilen, dan is terugsturen voor eigen rekening. In beide gevallen betaal je geen verzendkosten voor de nieuwe artikelen waarvoor geruild wordt.

Correctie berekende verzendkosten bestelling na ruilen of deels retourneren.

Om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde manier eerlijk wordt behandeld kan het zijn dat de verzendkosten van de bestelling na ruilen of deels retourneren worden gecorrigeerd. Op die manier is er geen voor- of nadeel na ruilen of deels retourneren t.o.v. andere klanten die direct dezelfde artikelen kopen.

Wanneer je na het deels terugsturen of ruilen van een aankoopbedrag van 75 euro of meer, naar een aankoopbedrag van 75 euro of minder gaat, dan zullen wel de verzendkosten worden berekend die anders ook in eerste instantie berekend zouden worden (€5.95 bij aankopen tot €10 en €3.95 bij aankopen tot €75).

Wanneer je na ruilen van een aankoopbedrag van minder dan 75 euro naar een aankoopbedrag van 75 euro of meer gaat, dan zullen de verzendkosten die in eerste instantie bij de bestelling zijn berekend komen te vervallen.

© 2024 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.