Wakeboards

Een wakeboard kopen doe je bij Kuipers Nautic. Je vindt hier wakeboards voor alle niveaus. Boards waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn, maar ook boards voor beginners waar je makkelijker mee uit het water komt. Ook hebben we extra slijtvaste wakeboards die daarmee ideaal zijn voor gebruik over obstakels op de kabelbaan.

14 Items

Aflopend sorteren

14 Items

Aflopend sorteren

Wakeboard advies

Wakeboards zijn er in verschillende vormen en maten. Hieronder zijn de belangrijkste verschillen waar je op moet letten te vinden.

 

Kern

Voor de binnenkant van een wakeboard kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. 

 

Schuimkern

Een schuimkern is de traditionele kern waarmee het allemaal begon! Wakeboards met een schuimkern zijn licht, hebben een zachtere landing en zijn stijf voor meer controle.

 

Volledige houten kern

Wakeboards met een volledige houten kern zijn ideaal om obstakels te nemen op de kabelbaan. Wakeboards met een houten kern zijn erg duurzaam en hebben een fijne een betrouwbare flex.

 

Hybrid kern

Een hybrid kern bestaat uit een combinatie van schuim en hout. Een wakeboard met hybrid kern is lichter dan een volledig houten kern, maar heeft weer meer flex dan een wakeboard met schuimkern.

 

Rocker

Continues Rocker

Een continues rocker zorgt ervoor dat het board snel is en tegelijkertijd een meer vergevingsgezind gevoel geeft.

 

3-Stage Rocker

Een 3-Stage rocker is geliefd onder de wat meer ervaren wakeboarders vanwege zijn agressiviteit en pop. Voor sommige wakeboarders is een 3-stage rocker te agressief.

 

Hybrid Rocker

Een board met hybrid rocker heeft snelheid en pop. Bij een wakeboard met hybrid rocker worden de voordelen van een board met continiues rocker en een board met een 3-stage rocker gecombineerd.

 

Outline

Het verschil in de outline van een wakeboard kun je het beste zien wanneer je van boven naar de tip en de tail van het board kijkt. Sommige boards lopen hier heel breed door, terwijl andere boards hier smaller zijn en een meer taps uiterlijk hebben.

 

Breed vs smal

Wakeboards met een bredere tip en tail worden veel gebruikt voor obstakels op de kabelbaan. De extra breedte zorgt voor stabielere landingen en meer drijfvermogen. De extra breedte zorgt er ook voor dat je meer vertraagt wanneer je aankant. Bij een board met een smallere tip en tail verlies je automatisch minder snelheid wanneer je aankant en is de oppervlakte tijdens het landen kleiner. Voor deze outline wordt vaker gekozen bij gebruik achter de boot.

 

Formaat

Vandaag de dag prefereren de meeste wakeboarders die op de kabelbaan wakeboarden een groter board. Met een groter formaat wakeboard heeft een grotere oppervlakte waardoor je meer drijfvermogen hebt en het makkelijker is om te landen. Wakeboarders die achter de boot wakeboarden prefereren over het algemeen het lagere gewicht van een iets kleiner board.

Jobe wakeboard advies

© 2024 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.