Landvasten

Landvasten in verschillende diktes en kleuren. Allemaal met voldoende rek om je boot goed mee vast te leggen. Je kunt kiezen uit kant-en-klare landvasten met lus of landvasten per strekkende meter. Onze landvasten zijn flexibel, slijtvast en goed UV-bestendig.

Items 1-40 van 98

Pagina
Aflopend sorteren

Items 1-40 van 98

Pagina
Aflopend sorteren

Dikte landvast

Een dikkere landvast is comfortabeler in de hand, maar kan te dik zijn voor een kleine bolder. Hieronder is een tabel te vinden van een vaak gekozen dikte polyester landvast per bootlengte.

Bootlengte Dikte landvast
6m 8-10mm
8m 10mm
10m 12mm
12m 14mm
14m 16mm


Lengte landvast

De benodigde lengte van de landvast hangt af van de situatie en persoonlijke voorkeur. Wij geven er de voorkeur aan dat de landvasten ongeveer dezelfde lengte hebben als de boot. Dit is doorgaans voldoende voor de meeste aanlegplaatsen en maakt het mogelijk om via het voordek gelijktijdig met beide landvasten aan wal te gaan.

Voor de vaste ligplaats en/of het aanmeren tussen meerpalen kan het ook handig zijn om nog een paar kortere landvasten te hebben


Polyester landvasten

Polyester landvasten zijn over het algemeen het geschiktst om je boot mee aan te leggen. In tegenstelling tot polypropyleen blijft polyester niet drijven, maar het is wel sterker en gaat langer mee, omdat het beter bestand is tegen UV.


© 2024 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.