Zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen koop je bij Kuipers Nautic. Een groot aanbod met 450+ paar direct uit voorraad leverbaar. Zomer en winter zeilhandschoenen voor dames, heren & kinderen. Modellen met open vingers, deels gesloten vingers en volledig gesloten vingers. Dun, dik en van verschillende materialen. Kortom handschoenen voor elk type zeiler en voor elk moment van het jaar!

Lees meer

28 Items

Aflopend sorteren

28 Items

Aflopend sorteren

Zeilhandschoenen kopen

Zeilhandschoenen beschermen je handen tegen blaren en zijn een must voor elke zeiler. Wanneer je je afvraagt welke handschoenen het beste bij jou zullen passen dan kun je hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende modellen vinden.

 

Winter zeilhandschoenen

Koude handen zorgen er vaak voor dat er nog maar weinig plezier valt te beleven aan het zeilen. Zonde, want met de warme winter zeilhandschoenen die er vandaag de dag zijn is het hebben van koude handen totaal niet nodig.

zeilhandschoenen winter De meeste warme zeilhandschoenen zijn gemaakt van neopreen. Grofweg gesteld kun je ervan uitgaan dat hoe dikker het neopreen is, hoe warmer de handschoenen zullen zijn. Het is echter ook zo dat je minder gevoel zult hebben met de lijnen naarmate de dikte van je handschoenen toeneemt.

Dikkere handschoenen bieden dus meer warmte, maar maken het ook iets lastiger om je schoot vast te houden. Het voorkomen van koude handen zou echter zwaarder moeten wegen. Wanneer je snel koude handen krijgt dan kun je het beste kiezen voor dikke handschoenen. Krijg je niet snel koude handen, dan kun je ook modellen van 2mm of modellen die deels van neopreen en deels van leer zijn gemaakt overwegen.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om minder dikke handschoenen te combineren met handschoenen van titanium of polypropyleen.
Wanneer je geregeld lijnen door je handen laat schieten kun je beter niet kiezen voor een model met zogenaamde rubber grip. Deze grip slijt namelijk sneller dan die van modellen met bijvoorbeeld leer aan de binnenkant.

 

Zomer zeilhandschoenen

In de zomer draag je zeilhandschoenen alleen om je handen te beschermen tegen blaren en hoeven ze je handen niet warm te houden. Modellen met volledig open en deels gesloten vingers zijn erg geschikt.

zeilhandschoenen zomer Zeilhandschoenen met volledig open vingers zijn het meest populair in de zomer. Het voordeel van modellen met volledig open vingers t.o.v. deels gesloten vingers is dat ze sneller zullen passen. De lengte van de vingers is namelijk niet van belang.

 

 

 

Maat bepalen en passen

Bij de handschoenen zijn maattabellen te vinden die je een goede indicatie geven van de maat die je nodig hebt. Let er op dat de pasvorm en de maattabel per model en per merk kan verschillen.

maat bepalen zeilhandschoenen Bij het passen moeten de handschoenen prettig zitten wanneer je je vingers gebogen houdt. Ze mogen aan de korte kant zijn wanneer je je vingers volledig strekt. Tijdens het zeilen zal je je vingers namelijk ook niet volledig strekken.

© 2024 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.