Droogpakken

Met een droogpak kan je zeilen in koude omstandigheden gedurende het voor- en najaar en zelfs in de winter. Anders dan bij een wetsuit kan je onder een droogpak kleding dragen die droog zal blijven. De warmte is volledig te regelen door meer of minder lagen te dragen. Door naast een droogpak ook warme zeilhandschoenen, zeillaarsjes en een muts te dragen zal je het gegarandeerd niet meer koud krijgen. Wanneer je tijdens het zeilen veel op je knieen zit, dan raden wij aan om kniebeschermers over je droogpak te dragen. Alle droogpakken bij Kuipers Nautic zijn volledig waterdicht en te gebruiken voor alle oppervlakte sporten. Voor duiken zijn er weer speciale droogpakken welke wij niet aanbieden.
Lees meer

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

Aflopend sorteren

Droogpakken advies

Pasvorm

Een droogpak zit standaard ruim, zodat je er kleding onder kunt dragen. Eenmaal aan kun je de lucht uit het droogpak laten lopen door je heel klein te maken en de nekmanchet open te houden. Het droogpak zal vervolgens strakker rond je lichaam afsluiten. Houdt er ook rekening mee dat een groot gedeelte van de stof rond je bovenlichaam verdwijnt onder je zwemvest. Voor het bepalen van de juiste maat kun je gebruik maken van de maattabellen die bij elk product boven de bestelknop zijn te vinden.

 

Manchetten

De manchetten van een droogpak sluiten waterdicht af. Manchetten kunnen zijn gemaakt van latex of glideskin neopreen. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Neopreen manchetten gaan over het algemeen langer mee, terwijl latex manchetten gemakkelijker zijn te vervangen. Veel mensen ervaren neopreen manchetten als comfortabeler. Latex manchetten kunnen echter naar wens op maat geknipt worden tot ze lekker zitten. Sokmachetten zorgen ervoor dat je voeten en sokken droog blijven. Over sokmachetten dien je wel zeillaarsjes te dragen. Wij adviseren zeillaarsjes met een rits aan de zijkant. Zorg ervoor dat je niet een te krappe maat laarsjes kiest en draag eventueel droogpak sokken over de latex sokken.

 

Ademend

Bij een ademend droogpak kan transpiratievocht als waterdamp naar buiten, maar kan water van buitenaf niet naar binnen. Hoe beter een droogpak ademt, hoe droger je blijft. Het ademend vermogen wordt weergegeven als het aantal gram dat per m2 in 24 uur door de stof heen kan. Het dragen van een ademend droogpak heeft weinig zin wanneer hier niet de juiste onderkleding onder wordt gedragen. Het is belangrijk dat onderkleding zo min mogelijk vocht opneemt.

 

Onderhoud

Latex manchetten zullen op den duur vergaan, maar de levensduur kan aanzienlijk worden verlengd door ze na gebruik af te spoelen met kraanwater en niet onnodig aan zonlicht bloot te stellen. Wanneer je het droogpak langdurig opbergt, kun je de manchetten inwrijven met talkpoeder. Wanneer een latex manchet scheurt of niet meer te gebruiken is dan kun je deze eenvoudig zelf vervangen. Ook voor het droogpak zelf en de rits zijn droogpak reparatie artikelen beschikbaar.

© 2024 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.