Fresh Marine drinkwater antivries 5 liter

Fresh Marine drinkwater antivries is een antivriesmiddel voor het drinkwater- en uitlaatsysteem aan boord. Dit middel is veilig, niet giftig en kan gebruikt worden tot -25 ˚C. Dit antivriesmiddel is geschikt voor onder andere drinkwaterinstallaties, uitlaatsystemen, toiletten, tanks en afsluiters. Het antivriesmiddel zorgt ervoor dat de vloeistof niet door vriest tot hard ijs, maar hij bevriest tot een zachte pasta waardoor systemen niet stuk zullen vriezen.

 

Gebruik van antivriesmiddel:


Drinkwatersysteem:

Watertank en leidingen eerst aftappen, daarna het drinkwater antivries door het systeem pompen tot u een groene licht schuimende vloeistof uit de kranen ziet komen. Voor gebruik van het drinkwatersysteem dient u het gehele systeem goed door te spoelen met vers drinkwater!


Toiletten:

Toilet geheel leegpompen, daarna het antivriesmiddel goed door het systeem pompen en vervolgens de afsluiters dichtzetten. Vergeet de afsluiter van de aanvoerslang niet te behandelen door de slang door te blazen en de afsluiter dicht te zetten dan volgieten en weer monteren. Vuilwater tanks, pompen en afsluiters ook voorzien van het drinkwater antivries. Wanneer de boordtoilet weer gebruikt gaat worden kunt u deze gewoon doorpompen met buitenwater.


Uitlaatsysteem van de motor:

Zet de toevoerkraan dicht, draai de deksel van de wierpot los en start de motor om al het water uit het systeem te draaien. Daarna dient u de motor direct te stoppen. Giet het antivriesmiddel in de wierpot en start de motor tot er een groene licht schuimende vloeistof uit de uitlaat komt. Stop vervolgens de motor en draai de wierpot weer dicht. Wanneer u na langere tijd weer wilt varen kan de motor zo weer opgestart worden na het opendraaien van de toevoerkraan voor koelwater.


Veiligheidsinformatie

Het drinkwater antivries is niet giftig of milieubelastend, echter is het antivriesmiddel niet geschikt voor consumptie. Zorg dat alle behandelde onderdelen goed gereinigd worden met schoon water voor gebruik en bewaar het antivriesmiddelen buiten bereik van kinderen!

Schrijf je eigen review
Je reviewed:Fresh Marine drinkwater antivries 5 liter
Waardering
© 2023 Kuipers Nautic. Alle rechten voorbehouden.